Това беше краят на илюзиите за това, че може да има

...
Това беше краят на илюзиите за това, че може да има
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: НАТО не само инвестира в своята сигурност, но инвестира и в своето единство

Това беше краят на илюзиите за това, че може да има интернационално съдействие в един свят, в който една част от този свят не съблюдава интернационалните правила и интернационалния правов ред. На процедура автократичните режими се сближават и това прави неотложно свободният свят също да влага в укрепване на своята сигурност. Това, което НАТО прави сега е освен да влага в своята сигурност, но и да влага в своето единение. Това каза бившият външен министър Надежда Нейнски в изявление за NOVA. 

По думи на Нейски НАТО е направила най-голямата проверка на отбранителните си проекти от Студената война насам, а инвестициите в защита се увеличават с 8,3 или с 8,7 %.

" Искам да отбележа, че това са вложения за защита и за въздържане. Идеята на НАТО е, че каквито и да са огромни вложенията доста по-добре е да се влага в предварителна защита, отколкото да се влага към този момент в съществуващ  военен спор. В тази обстановка на война и то пълномащабна война е доста значимо Алиансът да бъде обединен, а знаете, че всички решения за участие, както и другите, но изключително за членство  в НАТО, се одобряват с консенсус.

В момента във връзка с Украйна няма цялостен консенсус, тъй като има две пресрещащи се теории. Искам да кажа, че НАТО е извънредно обединен и консолидиран зад Украйна и това се вижда и в това число в гласуваната доста огромна финансова помощ и това, което се прави от НАТО и Европейски Съюз за военно съоръжение и за съгласуемост на украинската войска с НАТОвските стандарти ", съобщи Нейнски

За бившия външен министър ще пристигна един миг, в който Русия ще бъде изправена пред алтернативата дали да откри форма на съдействие със Запада или да се трансформира във васал на Китай.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР